recepty

Pečená husa


Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než maso a koření a trpělivost...
(celý recept)

Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než maso a koření a trpělivost. Tajemství šťavnaté husy totiž spočívá v pomalém pe...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření150 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 1 husa (asi 3 kg)
  • sůl
  • kmín
  • voda
  • sádlo, nejlépe husí

Způsob přípravy

Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než maso a koření a trpělivost. Tajemství šťavnaté husy totiž spočívá v pomalém pečení. Omytou a očištěnou husu osolíme a okmínujeme (i uvnitř) nejlépe den předem. Stačí ale, necháme-li ji před vložením do trouby alespoň 2 hodiny v pokojové teplotě. Do pekáčku dáme sádlo z husy, na něj položíme prsíčky dolů husu, podlijeme trochou horké vody, přikryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Po 30 minutách husu otočíme, snížíme teplotu na 170 stupňů a pečeme přikryté dalších 30 minut. Během pečení husu poléváme vypečeným tukem, podléváme a případně odebíráme vypečený tuk. Po uplynutí této doby husu naporcujeme a znovu přikryté pečeme ještě půl hodiny. Nakonec pekáč odkryjeme a dopékáme za občasného polévání, aby se vytvořila křupavá kůrčička.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Drůbeží

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečená husa.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečená husa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečená husa

Naši partneři