recepty

Pečená krkovice


Pečená krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se zelím, nebo také s brambory či bramborovou kaší...
(celý recept)

Pečená krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se zelím, nebo také s brambory či bramborovou kaší....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření270 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 1 větší cibule
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • celý nedrcený kmín

Způsob přípravy

Maso omyjeme, dobře osušíme a ze všech stran opepříme a osolíme. Položíme ho do pekáčku lehce vymazaného sádlem a ze všech stran ho obložíme nahrubo nakrájenou cibulí. Nakonec maso posypeme hustě kmínem a dáme péci.

Zvolna maso pečeme při 140 stupních asi 3 hodiny. Podle potřeby ho podléváme horkou vodou a občas polijeme výpekem.

Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky a podáváme s námi vybranou přílohou.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečená krkovice.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečená krkovice .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečená krkovice

Naši partneři