Pečená krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se zelím, nebo také s brambory či bramborovou kaší. (celý recept)
Pečená krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se zelím, nebo také s brambory či bramborovou kaší....
Maso omyjeme, dobře osušíme a ze všech stran opepříme a osolíme. Položíme ho do pekáčku lehce vymazaného sádlem a ze všech stran ho obložíme nahrubo nakrájenou cibulí. Nakonec maso posypeme hustě kmínem a dáme péci.
Zvolna maso pečeme při 140 stupních asi 3 hodiny. Podle potřeby ho podléváme horkou vodou a občas polijeme výpekem.
Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky a podáváme s námi vybranou přílohou.