Pečená treska s citronem a česnekem recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření22 minPočet porcí5 porcí

Snadný recept na pečenou tresku v řeckém stylu s hrstkou středomořského koření a citronovou šťávou. Vychutnejte si tuto jedinečnou chuť zdravého pokrmu. Můžete podávat s rýži nebo bramborem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4-6 ks filé z tresky
  • 5 stroužků česneku, oloupaných a protlačených
  • ¼ šáleku nasekané čerstvé petrželky
  • Citronová šťáva:
  • 5 lžící čerstvé citronové šťávy
  • 5 lžící extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • Na obalení:
  • ⅓ šálek hladké mouky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ¾ lžičky sladké papriky
  • ¾ lžičky mletého kmínu
  • ¾ lžičky soli
  • ½ lžičky černého pepře


Způsob přípravy

Předehřejte troubu na 400 °C. V misce smíchejte citronovou šťávu, olivový olej a rozpuštěné máslo a odložte stranou.

V další misce smíchejte mouku, koření, sůl a pepř. Umístěte vedle misky s citronovou šťávou.

Připravte si rybí filé a ponořte rybu do směsi citronové šťávy a poté obalte v mouce. Setřeste přebytečnou mouku. Směs citronové šťávy si nechte na později.

Na středně vysokém ohni zahřejte 2 lžíce olivového oleje na litinové pánvi. Přidejte ryby a opečte je z každé strany zhruba minutu, ale pozor rybu nesmažte příliš dlouho.

Do zbývající směsi citronové šťávy přidejte mletý česnek a promíchejte. Připravte si pečící mísu a vložte do ní rybí filé a zalijeme citronovou šťávou.

Pečte ve vyhřáté troubě zhruba 10 min, dokud se maso nezačne snadno odlupovat.. Stáhneme z ohně a posypeme nasekanou petrželkou. Ihned podávejte například s jasmínovou rýži nebo šťouchaným bramborem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečená treska s citronem a česnekem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné recepty na internetu jako Pečená treska s citronem a česnekem

Kde najít informace



×