recepty

Pečené artyčoky v troubě


Sezona artyčoků je tu a nastal čas objevit kouzlo artyčoku. Tento perfektní předkrm z Jižní Itálie, je velmi rychlý na přípravu a skvěle se hodí také jako příloha k masu. Artyčok vás ihned okouzlí svou jemnou a máslovou chutí...
(celý recept)

Sezona artyčoků je tu a nastal čas objevit kouzlo artyčoku. Tento perfektní předkrm z Jižní Itálie, je velmi rychlý na přípravu a skvěle se hodí také jako příloha k masu. Artyčok vás ihned okouzlí svo...

Ingredience receptu

  • 250 ml extra panenský olivový olej
  • 250 ml bílého vína
  • 2 lžíce sušené oregána
  • 2–3 lžičky sušeného drceného chilli
  • česnek, nadrobno nasekaný 12 stroužků
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • artyčoky zbavené stonku
  • půlka limety nebo citrónu

Způsob přípravy

Rozehřejte troubu na 260 °C. V míse smíchejte bylinky olej s vínem, oregano, vločky chilli, česnek, sůl a pepř a dejte stranou.

Vršek artyčoku odkrojte cca 2,5 cm a listy jemně odtáhněte od sebe, aby se hlava otevřela. Naskládejte artyčoky do menšího pekáče odkrojenou stranou nahoru a každý z nich přelijte olejovou směsí, přičemž si dejte pozor, aby se dostala mezi všechny listy. Přikryjte artyčoky alobalem a pečte 45 minut.

Poté alobal odkryjte a dále pečte cca dalších 30 minut, dokud zelenina nezhnědne a nezměkne. Během pečení artyčoky často polévejte šťávou z nádoby. Hotové jídlo nechte 10 minut zchladnout a poté ho můžete podávat teplý spolu s výpekem a zakápnuté trochou šťávy z limetky.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečené artyčoky v troubě.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečené artyčoky troubě .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečené artyčoky v troubě

Naši partneři