Pečené brambory recept
Pečené brambory jsou krásně křupavé a hodí se jako příloha ke všem pečeným a grilovaným masům. Místo pažitky je můžete na talíři posypat třeba nasekaným čerstvým tymiánem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g brambor (typ A)
- olivový olej
- hrubá sůl
- mletá paprika
- čerstvá zelená pažitka
Způsob přípravy
Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce téměř do měkka. Mezitím si troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Z brambor slijeme vodu a necháme je trochu zchladnout. Pak je rozkrájíme na čtvrtky, naskládáme na plech vymazaný olejem a posypeme špetkou soli a papriky.
V předehřáté troubě brambory upečeme dozlatova. Každou porci brambor na talíři posypeme nadrobno nasekanou zelenou pažitkou.