Pečené brambory s domácím dipem recept
Pečené brambory s domácím dipem jsou chutné a jednoduché na přípravu, že je budete dělat opakovaně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- brambory
- zakysaná smetana
- sůl
- sladká červená paprika - mletá
- řepkový olej
- jarní cibulka
- celerová nať
- černý pepř - mletý
- cukr krupice
- český česnek
- chilli koření
Způsob přípravy
Předehřejeme si troubu a opláchneme brambory. Připravíme si pečící plech.
Brambory si na prkénku rozkrojíme na podlouhlé měsíčky. Rozprostřeme je na plech a pokapeme řepkovým olejem. Důkladně je osolíme a okořeníme mletou červenou paprikou. Posypeme černým pepřem. Vložíme do trouby a pečeme.
Mezi tím, si uděláme domácí dip. Zakysanou smetanu lehce osladíme a okořeníme černým pepřem. Přidáme chilli koření. Vmícháme prolisovaný česnek. Uložme do chladničky.
Opláchneme si jarní cibulku a lístky celerové natě. Vezmeme si nůžky na bylinky. Na hotové, upečené brambory si nastříháme jarní cibulku a lísky celerové natě. Servírujeme s domácím dipem. Dobrou chuť.