Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření180 minPočet porcí6 porcí

Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou je verze tradičního novozélandského jídla, upravená pro celiaky. Je to skvostná pochoutka, ke které se může podávat třeba dušená zelenina.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 kg jehněčí kýty
  • 2 hrnky suchého bílého vína
  • 1/4 hrnku kukuřičné mouky
  • 1 lžíce bílého cukru
  • rostlinný olej
  • mořská sůl


Způsob přípravy

Maso očistíme, lehce osolíme a potřeme olejem s trochou cukru. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 stupňů. Připravíme pekáč, položíme do něj kovovou mřížku a připravené maso v něm nepřikryté pečeme čtvrt hodiny po každé straně.

Nyní snížíme teplotu trouby na 170 stupňů a maso pečeme ve stále odkrytém pekáči asi 2,5 hodiny do měkka.

Po upečení masa slijeme vypečenou šťávu z pekáče do vyšší pánve, zalijeme moukou rozšlehanou ve víně, a za stálého míchání vše přivedeme k varu. Zvolna omáčku povaříme do zhoustnutí a nakonec ji podle chuti osolíme, Maso nakrájíme na plátky, polijeme omáčkou a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pečené jehněčí bezlepkovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou

Kde najít informace



×