Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou recept
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou je verze tradičního novozélandského jídla, upravená pro celiaky. Je to skvostná pochoutka, ke které se může podávat třeba dušená zelenina.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kg jehněčí kýty
- 2 hrnky suchého bílého vína
- 1/4 hrnku kukuřičné mouky
- 1 lžíce bílého cukru
- rostlinný olej
- mořská sůl
Způsob přípravy
Maso očistíme, lehce osolíme a potřeme olejem s trochou cukru. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 stupňů. Připravíme pekáč, položíme do něj kovovou mřížku a připravené maso v něm nepřikryté pečeme čtvrt hodiny po každé straně.
Nyní snížíme teplotu trouby na 170 stupňů a maso pečeme ve stále odkrytém pekáči asi 2,5 hodiny do měkka.
Po upečení masa slijeme vypečenou šťávu z pekáče do vyšší pánve, zalijeme moukou rozšlehanou ve víně, a za stálého míchání vše přivedeme k varu. Zvolna omáčku povaříme do zhoustnutí a nakonec ji podle chuti osolíme, Maso nakrájíme na plátky, polijeme omáčkou a můžeme podávat.