Pečené rolky z vepřového masa recept
Pečené rolky z vepřového masa jsou takovou sváteční variantou vepřových řízků. Podáváme je proto také nejčastěji s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vepřové kýty
- 60 g šunky
- 60 g goudy nebo ementálu
- 2 vejce
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Maso nakrájíme na 4 plátky, které lehce naklepeme. Pak plátky osolíme a trochu okořeníme pepřem a paprikou.
Na každý plátek masa položíme plátek šunky a plátek sýra. Maso stočíme do rolky a ovážeme potravinovým provázkem.
Takto připravené rolky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, stejně jako to děláme u řízků. Pak je naskládáme na rošt do předehřáté trouby a pečeme, dokud ze všech stran nezezlátnou.