Pečené rolky z vepřového masa jsou takovou sváteční variantou vepřových řízků. Podáváme je proto také nejčastěji s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. (celý recept)
Pečené rolky z vepřového masa jsou takovou sváteční variantou vepřových řízků. Podáváme je proto také nejčastěji s bramborovou kaší nebo vařenými brambory....
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Maso nakrájíme na 4 plátky, které lehce naklepeme. Pak plátky osolíme a trochu okořeníme pepřem a paprikou.
Na každý plátek masa položíme plátek šunky a plátek sýra. Maso stočíme do rolky a ovážeme potravinovým provázkem.
Takto připravené rolky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, stejně jako to děláme u řízků. Pak je naskládáme na rošt do předehřáté trouby a pečeme, dokud ze všech stran nezezlátnou.