Pečené vepřové plátky v marinádě recept
Pečené vepřové plátky v marinádě můžeme podávat třeba s bramborovou kaší. Budou ale výborné i s hranolky nebo s čerstvým zeleninovým salátem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové plátky(nebo kotlety)
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 3 lžičky škrobové moučky
- 3 lžičky pikantní hořčice
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Vejce rozšleháme se škrobovou moučkou, utřeným česnekem, hořčicí, špetkou pepře a soli. V této marinádě obalíme naklepané vepřové plátky a uložíme je do druhého dne do lednice.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Pekáč vymažeme olejem a marinované plátky do něj naskládáme. V předehřáté troubě je pak pečeme asi 20 až 30 minut. V polovině této doby je lehce potřeme olejem a obrátíme.
Kromě již uvedených příloh budou vepřové plátky skvěle chutnat i s čerstvým pečivem.