Pečený bůček recept
Pečený bůček je oblíbená a jednoduše připravená pochoutka, kterou můžeme jíst za tepla i za studena.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg bůčku
- 4 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- mořská sůl
- celý kmín
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Maso očistíme a pokud má kůži, nakrájíme ji do mřížky. Pak bůček ze všech stran osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek nakrájíme na tenké plátky. Do pekáče položíme bůček kůží dolů, zasypeme ho cibulí a česnekem a trochu podlijeme vodou. V předehřáté troubě bůček pečeme přibližně 90 minut. V polovině pečení maso obrátíme. Během pečení ho poléváme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme.
Hotový bůček necháme trochu zchladnout a pak ho nakrájíme na plátky. Podáváme s pečivem, hořčicí a nakládanými okurkami.