Sdílet:

Pečený bůček recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí6 porcí

Pečený bůček je oblíbená a jednoduše připravená pochoutka, kterou můžeme jíst za tepla i za studena.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg bůčku
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • mořská sůl
  • celý kmín
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Maso očistíme a pokud má kůži, nakrájíme ji do mřížky. Pak bůček ze všech stran osolíme, opepříme a posypeme kmínem.

Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek nakrájíme na tenké plátky. Do pekáče položíme bůček kůží dolů, zasypeme ho cibulí a česnekem a trochu podlijeme vodou. V předehřáté troubě bůček pečeme přibližně 90 minut. V polovině pečení maso obrátíme. Během pečení ho poléváme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme.

Hotový bůček necháme trochu zchladnout a pak ho nakrájíme na plátky. Podáváme s pečivem, hořčicí a nakládanými okurkami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečený bůček recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečený bůček.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený bůček .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený bůček

Kde najít informace



×