Pečený králík recept
Pečený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší nebo s čerstvě vařenými bramborami. Připravené okořeněné porce králíka, s cibulí a česnekem, můžeme nechat ponořené ve vodě odležet v ledničce 24 až 48 hodin. Králičí maso pak bude mnohem křehčí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 spodní králičí stehna
- 1 velká cibule
- 2 lžíce vepřového sádla
- 4 stroužky česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- kmín
- mletá červená paprika
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Porce králíka osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a naskládáme do sádlem vymazaného pekáče. Přidáme špetku kmínu, utřený česnek, nakrájenou cibuli a lehce vše podlijeme vodou.
Pekáč vložíme do trouby , přikryjeme víkem a pečeme přibližně 60 minut. Během pečení podléváme vodou a nakonec dopečeme odkryté.