recepty

Pečený králík


Pečený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší nebo s čerstvě vařenými bramborami. Připravené okořeněné porce králíka, s cibulí a česnekem, můžeme nechat ponořené ve vodě odležet v ledničce 24 až 48 hodin. Králičí maso pak bude mnohem křehčí...
(celý recept)

Pečený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší nebo s čerstvě vařenými bramborami. Připravené okořeněné porce králíka, s cibulí a česnekem, můžeme nechat ponořené ve vodě odležet v ledničce 24 až 48 ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 4 spodní králičí stehna
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • mletá červená paprika

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Porce králíka osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a naskládáme do sádlem vymazaného pekáče. Přidáme špetku kmínu, utřený česnek, nakrájenou cibuli a lehce vše podlijeme vodou.

Pekáč vložíme do trouby , přikryjeme víkem a pečeme přibližně 60 minut. Během pečení podléváme vodou a nakonec dopečeme odkryté.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečený králík.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený králík .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený králík

Naši partneři