Pečený králík se sušenými rajčaty recept
Vyzkoušejte alternativu k tučným masovým pokrmům a dejte si lehké králičí maso, které navíc obsahuje méně tuku a cholesterolu než běžné pečínky. V receptu je použita smetana, takže králičí maso není vysušené a rajčata s česnekem mu dodávají pestřejší chuť. Vhodné podávat s bramborem nebo noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 stehna z králíka,
- 200 g naložených sušených rajčat,
- 4 stroužky česneku,
- 300 ml smetany,
- 4 lžíce oleje na smažení,
- hrst čerstvé petrželky,
- 150 g plátků slaniny,
- sůl a pepř dle chuti.
Způsob přípravy
Připravíme si širší hrnec a rozpálíme v něm krátce olej. Omytá králičí stehna osolíme opepříme a posypeme moukou. V hrnci stehna opečeme z obou stran. Každou stranu zhruba 5 minut. Potom lehce podlijeme, přiklopíme a dusíme maximálně 15 minut.
Vyndáme sušená rajčata z nálevu a nakrájíme je na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso vyndáme z hrnce. Ve výpeku opečeme česnek do růžova. Pak přidáme rajčata a krátce na mírném plameni promícháme. Králičí stehna obalíme v plátcích slaniny, můžeme přichytit párátkem. Nakonec do hrnce vrátíme králičí maso, zalijeme smetanou ochutíme a necháme pod pokličkou zhruba půl hodiny provařit. Těsně před koncem zasypeme petrželkou a promícháme.