recepty

Pečený králík se sušenými rajčaty


Vyzkoušejte alternativu k tučným masovým pokrmům a dejte si lehké králičí maso, které navíc obsahuje méně tuku a cholesterolu než běžné pečínky. V receptu je použita smetana, takže králičí maso není vysušené a rajčata s česnekem mu dodávají pestřejší chuť. Vhodné podávat s bramborem nebo noky...
(celý recept)

Vyzkoušejte alternativu k tučným masovým pokrmům a dejte si lehké králičí maso, které navíc obsahuje méně tuku a cholesterolu než běžné pečínky. V receptu je použita smetana, takže králičí maso není v...

Ingredience receptu

  • 4 stehna z králíka,
  • 200 g naložených sušených rajčat,
  • 4 stroužky česneku,
  • 300 ml smetany,
  • 4 lžíce oleje na smažení,
  • hrst čerstvé petrželky,
  • 150 g plátků slaniny,
  • sůl a pepř dle chuti.

Způsob přípravy

Připravíme si širší hrnec a rozpálíme v něm krátce olej. Omytá králičí stehna osolíme opepříme a posypeme moukou. V hrnci stehna opečeme z obou stran. Každou stranu zhruba 5 minut. Potom lehce podlijeme, přiklopíme a dusíme maximálně 15 minut.

Vyndáme sušená rajčata z nálevu a nakrájíme je na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso vyndáme z hrnce. Ve výpeku opečeme česnek do růžova. Pak přidáme rajčata a krátce na mírném plameni promícháme. Králičí stehna obalíme v plátcích slaniny, můžeme přichytit párátkem. Nakonec do hrnce vrátíme králičí maso, zalijeme smetanou ochutíme a necháme pod pokličkou zhruba půl hodiny provařit. Těsně před koncem zasypeme petrželkou a promícháme.


  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený králík sušenými rajčaty .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený králík se sušenými rajčaty

Naši partneři