Sdílet:

Pečený roastbeef recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí1 porce

Tradiční způsob úpravy hovězího masa, který je charakteristický pro anglickou kuchyni. Používá se k ní nízký roštěnec, který se před přípravou marinuje v oleji a koření a pak se peče vcelku v předehřáté troubě, přičemž váleček masa se obvazuje nití, aby si udržel tvar. Hotový se krájí na tenké příčné plátky, zpravidla se vyžaduje příprava „medium“, s dokřupava propečenou kůrkou a růžovým polosyrovým středem. Teplý roastbeef je v anglosaských zemích obvyklou součástí svátečního oběda, zpravidla s bramborami a yorkshirským pudinkem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • vysoký roštěnec 600 g
  • dijónská hořčice 150 g
  • olivový olej 150 ml
  • sůl a čerstvě namletý pepř


Způsob přípravy

Roštěnec očistěte, vrchní blánu nařízněte na kostičky. Potřete hořčicí a olejem a nechte nejméně 24 hodin marinovat.

Troubu předehřejte na 140 °C. Maso osolte, opepřete a ze všech stran zprudka opečte na pánvi.

Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 60 minut tak, aby měl roštěnec ve středu 45–55 °C (teplotu zkontrolujte vpichovacím teploměrem).

Vyjměte a nechte maso ještě 10 minut odpočinout. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte s hořčicí nebo jen tak samotné.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečený roastbeef recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečený roastbeef.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený roastbeef .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený roastbeef

Kde najít informace



×