Sdílet:

Pečený tuřín recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Vyzkoušejte tuto neobvyklou a velmi lahodnou přílohu. Tuřín zapečený s parmazánem se skvěle hodí například ke steaku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 750 g tuřínu, oloupaného a nakrájeného na měsíčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce čerstvých rozmarýnových lístků
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, oloupaného


Způsob přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 220 °C. Do zapékací nádoby dejte nakrájený tuřín na měsíčky. Vše zalijeme olejem a posypeme parmazánem a rozmarýnem. Podle chuti tuřín osolte.

Tuřín posypeme zbylým parmazánem a navrh poklaďte máslo a česnek. Zapékací mísu dejte do trouby a pečeme v troubě 30-35 min do zlatohněda a křupava.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečený tuřín recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečený tuřín.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený tuřín .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený tuřín

Kde najít informace



×