Perníčky s medem recept
Perníčky s medem si upečte třeba jako chutné ozdoby na vánoční stromeček. Potřebují se trochu rozležet, tak si pospěšte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- bílá poleva na zdobení:
- 2 vaječné bílky
- 300 g moučkového cukru
- 2 lžičky citronové šťávy
- těsto:
- 6 vajec
- 700 g hladké mouky
- 50 g másla
- 260 g cukru moučka
- 6 lžic medu
- 4 lžíce kakaa
- 2 lžičky perníkového kření
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky skořice
Způsob přípravy
Ve velké míse utřeme cukr s třemi vejci, přidáme máslo, kakao, koření, skořici, med, jedlou sodu a nakonec i hladkou mouku. Důkladně uhněteme hladké těsto. Těsto zabalíme a uložíme na alespoň 24 hodin do lednice.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme placku o tloušťce asi 0,4 cm a tvořítky z ní vykrájíme perníčky. Ty naskládáme na vymazaný plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme 4 až 5 minut. Po upečení perníčky necháme úplně vychladnout.
Mezitím si připravíme bílou polevu. Moučkový cukr ušleháme s bílky a citronovou šťávou do hustšího krému. Pomocí zdobící trubičky nebo plastového sáčku pak jednotlivé perníčky krásně ozdobíme.