Sdílet:

Perník recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí8 porcí

Tradiční a stále oblíbený dezert, který je sympatický i tím, že je hotový téměř za půl hodiny. Polít se dá čokoládovou nebo citronovou polevou a kdo si troufne, může ho v polovině rozkrojit a potřít červenou marmeládou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 2 sklenice krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 2 ½ hrnku mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • ¾ hrnku oleje
  • 1 sáček kypřícího prášku do perníku
  • 1 citron


Způsob přípravy

V nádobě smísíme mouku, prášek do perníku, kakao a nastrouhanou kůru z omytého a osušeného citronu.

V jiné míse rozšleháme vejce, přidáme olej, cukr, mléko a do základu postupně zapracováváme sypkou směs.

Obdélníkový nebo čtvercový pekáček vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou nebo kokosem a těsto do něj nalijeme. Perník pečeme v troubě předehřáté na 180°C, přibližně 30 minut.

Moučník necháme chvilku vychladnout, a pak ho polijeme čokoládovou polevou. Perník krájíme vychladlý.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Perník recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Perník.
Hledat podobné recepty na internetu jako Perník

Kde najít informace



×