Jednoduchý recept na nadýchaný perník zvládnou dospělí i děti. Skvěle se hodí jako snídaně, dezert ke kávě nebo jako chutná svačinka pro školáky. Příprava perníku zabere jen chviličku a výsledek stojí za to! (celý recept)
Jednoduchý recept na nadýchaný perník zvládnou dospělí i děti. Skvěle se hodí jako snídaně, dezert ke kávě nebo jako chutná svačinka pro školáky. Příprava perníku zabere jen chviličku a výsledek stojí...
1 lžíce kukuřičného škrobu Gustin (lze použít i Solamyl)
Způsob přípravy
Připravíme si dvě mísy. V jedné smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva i do perníku a nakonec Gustin. Všechny sypké suroviny mezi sebou pečlivě promísíme.
Do druhé mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr, vanilkový cukr, mléko, olej a šleháme do pěny.
Tekutou směs poté postupně přiléváme do sypké směsi a pečlivě promícháme.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Menší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo ho vyložíme pečícím papírem. Těsto vylijeme na plech, rovnoměrně ho rozprostřeme stěrkou a pečeme přibližně 30 minut.
Upečený perník necháme chvíli vychladnout, a poté po shora potřeme červenou marmeládou. Ideální je rybízová nebo brusinková.
Nakonec perník ozdobíme čokoládovou polevou. Nejlépe to půjde s tou v pytlíku. Sáček stačí nahřát ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě, poté odstřihnout jeden růžek a perník polevou cik – cak pocákat.