Petrželová polévka s těstovinou recept
Krásně voňavá petrželová polévka s těstovinou vám zpříjemní nejeden horký letní den. Recept na petrželovou polévku je poměrně variabilní, a tak si do ní dejte cokoliv, na co máte chuť. Snadná příprava a vydatná chuť charakterizuje tuto lahodnou petrželovou polévku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 1/2 litru vody
- trochu petrželové a celerové natě
- sůl
- 20 dkg brambor
- 4 dkg tuku
- 3 dkg hladké mouky
- 3 dkg cibule
- 1 lžička červené papriky
- mletý pepř
- 3 dkg těstoviny
Způsob přípravy
Do vařící vody dáme omytou a bílou nití svázanou petrželovou a celerovou nať, očištěné a na kostky nakrájené brambory a pomalu vaříme.
Z tuku a mouky upražíme růžovou jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, červenou papriku, mletý pepř, zamícháme, přidáme do polévky a osolíme.
Všechno dobře povaříme, nať vybereme a zavaříme těstovinu.