Pikantní grilované kuřecí maso v tortille se směsí koření a zeleniny je opravdu pochoutka. A to vše zalité smetanou a doplněné nakrájenou limetkou může nahradit lehkou letní večeři. (celý recept)
Pikantní grilované kuřecí maso v tortille se směsí koření a zeleniny je opravdu pochoutka. A to vše zalité smetanou a doplněné nakrájenou limetkou může nahradit lehkou letní večeři.
Gril předehřeje...
Pikantní grilované kuřecí maso v tortille se směsí koření a zeleniny je opravdu pochoutka. A to vše zalité smetanou a doplněné nakrájenou limetkou může nahradit lehkou letní večeři.
Gril předehřejeme na vysokou teplotu. V míse smícháme pomerančovou kůru, oregano, sůl, cukr, kmín, česnek a chilli. Přidáme olej a pomerančovou šťávu tak, aby vznikla vláčná pasta. V ní obalíme kuřecí maso a vložíme ho do rozpáleného grilu. Grilujeme ze všech stran několik minut, až se maso propeče.
Hotové maso vyndáme na talíř a do grilu vložíme tortilly. Pomocí grilovacích kleští je otáčíme a krátce opečeme. Pak je zabalíme do papírových utěrek aby zůstaly teplé.
Kuřecí maso nakrájíme na malé proužky. Do každé tortilly nasypeme trochu rukoly, přidáme rajčata, ředkvičky, cibuli, kousky avokáda a grilované kuřecí maso. Zalijeme smetanou ušlehanou s mlékem a podáváme s nakrájenou limetkou nebo ozdobíme koriandrem.