Pikantní grilovaný květák recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Pikantní grilovaný květák je jedinečným zpestřením našeho letního grilování. Vyzkoušejte a nebudete litovat.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 velký květák
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 6 lžic červeného vinného octa
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce soli
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce nakrájených paprik z omáčky adobo
  • 3 lžíce adobo omáčky
  • 1 citron
  • 3 lžíce melasy
  • 1/2 hrnku olivového oleje


Způsob přípravy

Pikantní grilovaný květák je jedinečným zpestřením našeho letního grilování. Vyzkoušejte a nebudete litovat. Gril zahřejeme na nízkou až střední teplotu. Květák očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. 1/2 šálku olivového oleje, oregano, paprika, sůl, melasa, ocet, česnek, adobo omáčka a na jemno nasekané chilli papričky smícháme v misce. Touto omáčkou potřeme jednu stranu květákových plátů a položíme je na olejem potřený rošt omáčkou dolů a grilujeme asi 8 minut.

Pak vrchní stranu potřeme omáčkou, květák otočíme a znovu grilujeme. Když se začne květák zbarvovat do zlatova a změkne tak, že při propíchnutí vidličkou necítíme odpor, je jídlo hotové. Grilovaný květák servírujeme s citronem nakrájeným na klínky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pikantní grilovaný květák recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pikantní grilovaný květák.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pikantní grilovaný květák .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pikantní grilovaný květák

Kde najít informace



×