Pikantní kuřecí maso recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Pikantní kuřecí maso s bazalkou je chuťově originální jídlo, snadno a rychle připravené. Podáváme ho nejlépe s hnědou rýží, nebo také s dušeným hráškem nebo paprikou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 6 ks vykostěných kuřecích stehen
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1/4 hrnku nastrouhané šalotky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička vody
  • 1 lžička chilli pasty s česnekem (Sambal)
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 1/3 hrnku nakrájených listů bazalky
  • 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
  • špetka soli


Způsob přípravy

Pikantní kuřecí maso s bazalkou je chuťově originální jídlo, snadno a rychle připravené. Podáváme ho nejlépe s hnědou rýží, nebo také s dušeným hráškem nebo paprikou. Na velké pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a nastrouhanou šalotku. Restujeme asi půl minuty a pak přidáme kuřecí maso nakrájené na menší kostky.

Opékáme asi 13 minut, až je kuře hotové. Mezitím si v misce ušleháme rybí omáčku, cukr, sojovou omáčku, chilli pastu s česnekem, vodu, kukuřičný škrob a sůl. Směs nyní nalijeme na kuřecí maso a za stálého míchání ještě povaříme asi minutu, až směs zhoustne. Před podáváním přidáme do pánve nasekanou bazalku a promícháme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pikantní kuřecí maso recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pikantní kuřecí maso.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pikantní kuřecí maso .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pikantní kuřecí maso

Kde najít informace



×