Pikantní kuřecí salát s kroupami recept
Pikantní kuřecí salát s kroupami je zdravé a rychle připravené jídlo, které můžeme podávat teplé i studené. Je to samostatné jídlo a můžeme k němu servírovat i čerstvé pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g vykostěných kuřecích prsou
- 1 lžíce řepkového oleje
- 250 g pšeničných krup
- 2 lžíce cukru
- 2 okurky
- 2 lžíce octa
- špetka soli
- 2 lžíce dijonské hořčice
- špetka mletého nového koření
- 1 červená paprika
- 1 jarní zelená cibulka
- 4 ředkvičky
Způsob přípravy
Pikantní kuřecí salát s kroupami je zdravé a rychle připravené jídlo, které můžeme podávat teplé i studené. Je to samostatné jídlo a můžeme k němu servírovat i čerstvé pečivo. Podle návodu na obalu uvaříme kroupy doměkka a vodu slijeme. Pak vařené kroupy promícháme s olejem a necháme stát stranou. Ve zvláštní misce důkladně smícháme trochu octa s trochou soli, cukru a přidáme umleté nové koření. Do toho přidáme nadrobno nakrájené okurky. Promícháme, necháme odležet čtvrt hodiny a pak znovu promícháme.
Do zálivky nyní přidáme dijonskou hořčici, zbývající cukr a ocet, pokrájenou jarní cibulku, nadrobno nakrájenou červenou papriku a vše důkladně promícháme. Můžeme přidat púl lžíce vody. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky a na pánvi ho opečeme na rozpáleném oleji. Nakonec vařené kroupy smícháme s kuřecím masem a pikantní zálivkou. Na talíři můžeme salát ozdobit plátky ředkviček.