recepty

Pikantní květák s chilli a parmezánem


Pikantní květák s chilli a parmezánem je hotový za chvíli a rozhodně to není ani nudné ani fádní jídlo. Je to jen další ze skvělých variant na vařený květák...
(celý recept)

Pikantní květák s chilli a parmezánem je hotový za chvíli a rozhodně to není ani nudné ani fádní jídlo. Je to jen další ze skvělých variant na vařený květák. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Květ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1 květák
  • 80 g strouhanky
  • 40 g másla
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce nasekané ploché petržele
  • mletý černý pepř
  • sůl

Způsob přípravy

Pikantní květák s chilli a parmezánem je hotový za chvíli a rozhodně to není ani nudné ani fádní jídlo. Je to jen další ze skvělých variant na vařený květák. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme do ní květák a krátce (asi 3 minuty) ho povaříme. Vodu z květáku slijeme a připravíme si větší pekáč vymazaný máslem. Do pekáče naskládáme vařené růžičky květáku. Mezitím si v malé pánvičce rozpustíme máslo, osmahneme na něm utřený česnek, nadrobno nasekanou chilli papričku a přisypeme strouhanku. Za stálého míchání strouhanku osmahneme dozlatova.Pánev stáhneme z plotny a do směsi přimícháme nasekanou petržel. Květák v pekáči lehce osolíme a opepříme. Posypeme ho osmaženou strouhankovou směsí a navrch rozsypeme strouhaný parmezán. V předehřáté troubě jídlo krátce zprudka zapečeme, až se sýr rozpustí. Jídlo podáváme horké, třeba s vařenými brambory.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pikantní květák chilli parmezánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pikantní květák s chilli a parmezánem

Naši partneři