Pikantní filet z tresky recept
Pikantní filet z tresky podávejte s hranolky či vařenými bramborami. Nebo s dušenou zeleninou případně čerstvým zeleninovým salátem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 filety z tresky
- 1 limetka
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- mletá červená sladká paprika
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- kmín
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
V misce necháme změknout máslo. Pak přidáme nadrobno nasekanou petrželku, utřený česnek, pár kapek limetkové šťávy, špetku pepře, soli, papriky a kmínu. Důkladně vše promícháme.
Každý filet rozdělíme příčně na polovinu. Kousky ryby potřeme z obou stran připraveným bylinkovým máslem. Pak je uložíme asi na hodinu do ledničky. Po této době porce ryby opečeme na rozpáleném olivovém oleji z obou stran.