Pikantní omáčka ke grilovaným masům recept
Pikantní omáčka ke grilovaným masům se bude hodit, protože grilovací sezóna je na spadnutí. Kromě toho že je pikantní,voní také báječně po použitých bylinkách.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 2 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 7 lžic rajčatového kečupu
- 7 lžic nasekaných naložených rajčat
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 1 lžíce balzamikového octa
- 170 ml vody
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- rostlinný olej
- nasekané čerstvé bylinky
Způsob přípravy
V kastrole zahřejeme olej a nadrobno nakrájenou cibuli na něm osmahneme až zesklovatí. Přidáme utřený česnek a nakrájený celer. Vše krátce podusíme.
Nyní přidáme rajčata, kečup, hořčici a ocet, zalijeme podle potřeby vodou a omáčku přivedeme k varu.
Za občasného míchání pak omáčku vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Když má správnou hustotu, odstavíme ji z plotny a okořeníme podle chuti solí, pepřem a vybranými nasekanými bylinkami.