recepty

Piškotový korpus


Piškotový korpus má mnohostranné použití v naší kuchyni. Můžeme ho jen polít polevou, můžeme ho ozdobit našlehanou smetanou a čerstvým ovocem, nebo ho upečeme v dortové formě a použijeme jako základ pro jakýkoliv dort...
(celý recept)

Piškotový korpus má mnohostranné použití v naší kuchyni. Můžeme ho jen polít polevou, můžeme ho ozdobit našlehanou smetanou a čerstvým ovocem, nebo ho upečeme v dortové formě a použijeme jako základ p...

Ingredience receptu

  • 150 g cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • rostlinný olej

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme ve šlehači do pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem a postupně ji zašleháme do cukrové pěny a ušleháme hladké těsto.

Kulatou formu na dort vymažeme olejem a vysypeme trochou mouky. Těsto do formy nalijeme a v předehřáté troubě piškot pečeme asi 25 minut.

Doprostřed zapíchneme špejli a pokud se na ni těsto nelepí, je piškot upečený. Necháme ho vychladnout a dál použijeme podle potřeby.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Piškotový korpus.
Nebo hledejte podobné podle části názvu piškotový korpus .
Hledat podobné recepty na internetu jako Piškotový korpus

Naši partneři