Piškotový korpus recept
Piškotový korpus má mnohostranné použití v naší kuchyni. Můžeme ho jen polít polevou, můžeme ho ozdobit našlehanou smetanou a čerstvým ovocem, nebo ho upečeme v dortové formě a použijeme jako základ pro jakýkoliv dort.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 150 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme ve šlehači do pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem a postupně ji zašleháme do cukrové pěny a ušleháme hladké těsto.
Kulatou formu na dort vymažeme olejem a vysypeme trochou mouky. Těsto do formy nalijeme a v předehřáté troubě piškot pečeme asi 25 minut.
Doprostřed zapíchneme špejli a pokud se na ni těsto nelepí, je piškot upečený. Necháme ho vychladnout a dál použijeme podle potřeby.