Pizza je vždy výborná a dostanete ji téměř všude. Ale můžete si ji udělat sami doma, přesně takovou, jakou máte nejraději. (celý recept)
Pizza je vždy výborná a dostanete ji téměř všude. Ale můžete si ji udělat sami doma, přesně takovou, jakou máte nejraději.
V misce rozdrobíme droždí, přidáme trochu vlažné vody a cukr. Misku přikry...
Pizza je vždy výborná a dostanete ji téměř všude. Ale můžete si ji udělat sami doma, přesně takovou, jakou máte nejraději.
V misce rozdrobíme droždí, přidáme trochu vlažné vody a cukr. Misku přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme kvásek, sůl a olej a postupně přiléváme vlažnou vodu. Důkladně vše hněteme, až vznikne hladké těsto.
Hotové těsto vyklopíme na pomoučený vál a znovu ho rukama důkladně prohněteme, až se přestane lepit. Pak ho lehce poprášíme moukou a přikryjeme utěrkou.
Na teplém místě těsto necháme kynout asi tak hodinu a půl.
Troubu si mezitím předehřejeme na 250 stupňů.
Nyní těsto rozdělíme na 4 díly a z každého rozválíme placku. Každou potřeme rajčatovým protlakem, poklademe na kousky nakrájenou šunkou, plátky rajčat, posypeme nastrouhaným sýrem a kořením, v našem případě je to bazalka. Samozřejmě náplň můžeme obměnit podle vlastní chuti.
Hotovou pizzu pečeme v předehřáté troubě přibližně 10 až 15 minut.