Pizza s kukuřicí a rozmarýnem má jedinečnou chuť hlavně díky spojení chutí sýrů s kořením. Tento recept je na jednu pizzu o průměru 35 cm. (celý recept)
Pizza s kukuřicí a rozmarýnem má jedinečnou chuť hlavně díky spojení chutí sýrů s kořením. Tento recept je na jednu pizzu o průměru 35 cm.
Droždí, med a teplou vodu smícháme v hnětači a necháme stá...
Pizza s kukuřicí a rozmarýnem má jedinečnou chuť hlavně díky spojení chutí sýrů s kořením. Tento recept je na jednu pizzu o průměru 35 cm.
Droždí, med a teplou vodu smícháme v hnětači a necháme stát asi 10 minut.Pak přisypeme 1/2 hrnku hrubé mouky,polohrubou mouku, sůl a olivový olej.Hněteme těsto a po lžících přidáváme zbylou bílou mouku.
Jakmile se těsto přestane lepit na stěny hnětače, vyndáme ho do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou a na teplém místě necháme kynout 60 minut.
Mezitím předehřejeme troubu na střední teplotu. Očistíme kukuřičné klasy, potřeme je olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě ze všech stran asi 8 minut.
Pak klasy necháme vychladnout a oloupeme je.
Jemnou kukuřičnou moukou posypeme vál a položíme na ni vykynuté těsto.Vyválíme a pomocí rukou vytvoříme z těsta kruh 35 cm v průměru. Potřeme jej olivovým olejem, utřeným česnekem a posypeme kukuřičnými zrnky, rozdrobenou gorgonzolou, na kousky nakrájenou mozzarellou a nasekaným rozmarýnem.
Pizzu vložíme do předehřáté trouby a pečeme tak dlouho, až okraje začnou hnědnout a sýry se roztaví.