Plněné houby recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí2 porce

Plněné houby připravte jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k vínu. V houbové sezóně je můžete ve větším množství také podávat jako lehký oběd.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 houby s velkou dlavičkou (žampion, bedla)
  • 50 g másla
  • 2 lžíce nakrájené červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužek česneku
  • 4 lžíce nasekané zelené bazalky
  • 4 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 100 g sýra Dolcelatte (nebo jiný sýr s modrou plísní)
  • 2 cherry rajčátka
  • 2 zelené olivy


Způsob přípravy

Plněné houby připravte jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k vínu. V houbové sezóně je můžete ve větším množství také podávat jako lehký oběd. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáče vymazaného olejem položíme očištěné hlavičky hub a opečeme je krátce po obou stranách. Mezitím v misce smícháme sýr, bylinky, utřený česnek a máslo.

Touto směsí houby naplníme a navrch nasypeme nakrájenou cibuli a také čtvrtky rajčat. Pekáč vrátíme zpět do trouby a houby pečeme asi 5 až 6 minut, až náplň zezlátne a začne probublávat. Pekáč vyjmeme z trouby, plněné houby ozdobíme pokrájenou olivou a hned podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Plněné houby recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Plněné houby.
Nebo hledejte podobné podle části názvu plněné houby .
Hledat podobné recepty na internetu jako Plněné houby

Kde najít informace



×