Plněné papriky s quinoa jsou zajímavé svou neobvyklou chutí. Quinoa se sice používá jako obilovina, ale obilovina to vlastně není. (celý recept)
Plněné papriky s quinoa jsou zajímavé svou neobvyklou chutí. Quinoa se sice používá jako obilovina, ale obilovina to vlastně není. V každé případě si na těchto plněných paprikách pochutnáte.
Quinoa...
Plněné papriky s quinoa jsou zajímavé svou neobvyklou chutí. Quinoa se sice používá jako obilovina, ale obilovina to vlastně není. V každé případě si na těchto plněných paprikách pochutnáte.
Quinoa musí být důkladně opláchnuta pod studenou vodou, aby se odstranily všechny nečistoty. Pak ji nasypeme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut, až se tekutina absorbuje.
Na pánvi mezitím osmažíme nakrájenou cibuli až zesklovatí a necháme ji vychladnout. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Sýr feta, špetka soli a pepře, skořice, sirup, oříšky, brusinky, zelené bylinky, smažená cibule a vařená quinoa se nyní smíchá ve velké míse.
Omyté papriky, které jsme rozdělili na polovinu a odstranili z nich bílou dužinu a semena, naskládáme na plech potřený olejem. Každou z nich naplníme připravenou náplní z quinoa. Vše lehce pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě podle potřeby až 60 minut. Papriky by měly být po skončení pečení propečené.
Necháme je vychladnout a můžeme podávat samotné jako předkrm, nebo také jako přílohu třeba ke grilovanému masu.