Plněné taštičky se slaninou se vaří i smaží a s osmaženou slaninou si na nich báječně pochutnáme.
Je to nepříliš běžné jídlo, ale stojí za to ho vyzkoušet. (celý recept)
Plněné taštičky se slaninou se vaří i smaží a s osmaženou slaninou si na nich báječně pochutnáme.
Je to nepříliš běžné jídlo, ale stojí za to ho vyzkoušet.
Mouku prosejeme do velké mísy. Do jejího...
Plněné taštičky se slaninou se vaří i smaží a s osmaženou slaninou si na nich báječně pochutnáme.
Je to nepříliš běžné jídlo, ale stojí za to ho vyzkoušet.
Mouku prosejeme do velké mísy. Do jejího středu rozklepneme vejce, přilijeme mléko a trochu osolíme. Rukama uhněteme hladké těsto, to zabalíme do potravinové folie a necháme v ledničce alespoň 20 minut uležet.
Pak na pomoučeném vále z těsta vyválíme placku a formičkou z něho vykrájíme větší kruhy.
Mezitím si připravíme náplň. Brambory a česnek vaříme v osolené vodě 15 minut a pak vodu scedíme.
Přidáme k nim pepř, česnek, smetanu, pokrájenou cibuli, sůl, máslo, čedar, smetanu a vinný ocet. Ze všeho umícháme hladkou kaši. Na polovinu každého kruhu z těsta položíme lžící náplň, těsto přehneme a okraje přitlačíme pevně k sobě.
Připravené naplněné taštičky naskládáme na plech a přikryjeme je utěrkou. Ve velkém odkrytém hrnci přivedeme k varu vodu a taštičky v ní po několika kusech postupně uvaříme, každou asi 1O minut. Jakmile vyplavou na povrch a jsou hotové, vyndáme je děrovanou naběračkou a vložíme na pánev, kde jsme zahřáli řepkový olej. Každou taštičku osmahneme necelou minutu po každé straně a pak ji přendáme do servírovací mísy.
Smetanu a sladkokyselé okurky nakrájené nadrobno smícháme v misce. Na pánvi zahřejeme trochu oleje a nadrobno nakrájenou slaninu v něm osmažíme.
Taštičky servírujeme posypané smaženou slaninou a zelenou cibulkou a můžeme k nim podávat připravenou okurkovou omáčku.