Plněné bedly recept
Plněné bedly zapečené v troubě jsou gurmánskou pochoutkou. Kromě bedel můžete použít i jiné větší houby.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 větších kloboučků bedel
- 1 jarní cibulka
- 100 g anglické slaniny
- 1 vejce
- 60 g parmezánu
- kmín
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- 3 lžíce másla
- 40 g kukuřičné strouhanky
- 1 stroužek česneku
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Na pánvi krátce osmahneme na lžíci másla nakrájenou jarní cibulku, přidáme špetku kmínu, špetku soli, strouhanku a rozšlehané vejce. Promícháme, necháme vejce srazit a odstavíme pánev z plotny.
Na jiné pánvi rozpustíme druhou lžíci másla, přidáme utřený česnek a špetku pepře. Pak do pánve naskládáme kloboučky hub a krátce je podusíme.
Zapékací mísu vymažeme zbytkem másla a naskládáme do ní kloboučky hub naplněné vaječnou směsí. Povrch každé houby posypeme strouhaným sýrem a houby zapečeme dozlatova.
Plněné bedly podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařenými bramborami politými máslem.