Kedlubny oloupeme a uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Pak jim seřízneme vršky a opatrně je vydlabeme. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.
Houby očistíme a nakrájíme. Může to být směs hub, ale klidně si vystačíme s jedním druhem. Na pánvi zahřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno pokrájené jarní cibulky. Pak přidáme nakrájené houby a zvolna je dusíme doměkka.
Vydlabanou kedlubnovou dužinu rozsekáme nadrobno, přidáme utřený česnek, podušené žampiony, vejce a lžičku nasekané zelené petrželky. Vše důkladně promícháme.
Připravenou směsí naplníme kedlubny a naskládáme je na olejem vymazaný pekáč. Vršky kedluben posypeme nastrouhaným parmezánem a pokapeme olivovým olejem. V předehřáté troubě je pak upečeme dozlatova.