recepty

Plněné omelety


Plněné omelety s masovou náplní můžeme doplnit čertvým zeleninovým salátem a budeme mít chutnou večeři. Díky bezlepkové mouce je to jídlo vhodné i pro ty, kdo mají problém s lepkem...
(celý recept)

Plněné omelety s masovou náplní můžeme doplnit čertvým zeleninovým salátem a budeme mít chutnou večeři. Díky bezlepkové mouce je to jídlo vhodné i pro ty, kdo mají problém s lepkem....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • těsto na omelety:
  • 200 g bezlepkové mouky (např. Jizerka)
  • 150 ml nízkotučného mléka
  • 250 ml vody
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • náplň:
  • 350 h mletého hovězího masa
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli
  • špetka mletého černého pepře
  • 3 lžíce smetany
  • 1 až 2 lžíce hrašky
  • 2 zelené cibulky i s natí
  • rostlinný olej

Způsob přípravy

Ve větší míse rozšleháme mouku s mlékem, vodou, olejem, solí a vejci. Hotové těsto necháme půl hodiny odstát.

Ve vyšší pánvi na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibulku a utřený česnek. Pak přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opékáme, až se úplně rozdělí. Podle chuti směs osolíme a okořeníme pepřem.

Nyní masovou směs podlijeme vývarem a zahustíme ji hraškou rozmíchanou v trošce vody. Krátce povaříme, přidáme smetanu, podle potřeby dochutíme kořením a hned jak náplň zhoustne, odstavíme ji z plotny.

Na velké pánvi na rozpáleném oleji usmažíme z připraveného těsta omelety. Hotové je pak potřeme tenkou vrstvou masové náplně, svineme a můžeme podávat.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Bezlepkové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Plněné omelety.
Nebo hledejte podobné podle části názvu plněné omelety .
Hledat podobné recepty na internetu jako Plněné omelety

Naši partneři