recepty

Plněný grilovaný hermelín s pivní omáčkou


Vylepšete si letní grilování nevšedním hermelínem plněným houbami a ořechy. Přidejte pečené brambory na které se skvěle hodí pivní hermelínová omáčka. ..
(celý recept)

Vylepšete si letní grilování nevšedním hermelínem plněným houbami a ořechy. Přidejte pečené brambory na které se skvěle hodí pivní hermelínová omáčka. ...

Ingredience receptu

  • 4x hermelín,
  • 60 g másla,
  • 120 g žampionů,
  • 40 g lískových oříšků,
  • 80 g cibule,
  • 0,25 l piva,
  • 6 ks brambor
  • 4 lžíce oleje,
  • 2 hrsti petrželky,
  • sůl a kmín dle chuti

Způsob přípravy

Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na široká kolečka. Sloupku neloupeme a brambory potřeme olejem, posolíme a posypeme kmínem. Opékáme z obou stran na mírném plameni.

Na másle podusíme nakrájenou cibulku, žampióny a jednu hrst petrželky. Krátce opékáme a pak přidáme ořechy a osolíme. Necháme vychladnout.

Z hermelínů odkrojíme vršky a vydlabeme je. Vyndané kousky sýra dáme stranou do misky. Hermelíny naplníme vychladlou směsí z pánvičky. Potom sýry zaklopíme odříznutou části, zabalíme je do alobalu a dáme na gril. Pečeme krátce z obou stran.

Vydlabané kousky hermelínu rozpustíme na másle v hrnci, zalijeme pivem a přimícháme zbytek petrželky. Necháme krátce provařit. Grilovaný hermelín podáváme s pečeným bramborem zalitým pivní omáčkou.


  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu plněný grilovaný hermelín pivní omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Plněný grilovaný hermelín s pivní omáčkou

Naši partneři