Plněný grilovaný hermelín s pivní omáčkou recept
Vylepšete si letní grilování nevšedním hermelínem plněným houbami a ořechy. Přidejte pečené brambory na které se skvěle hodí pivní hermelínová omáčka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4x hermelín,
- 60 g másla,
- 120 g žampionů,
- 40 g lískových oříšků,
- 80 g cibule,
- 0,25 l piva,
- 6 ks brambor
- 4 lžíce oleje,
- 2 hrsti petrželky,
- sůl a kmín dle chuti
Způsob přípravy
Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na široká kolečka. Sloupku neloupeme a brambory potřeme olejem, posolíme a posypeme kmínem. Opékáme z obou stran na mírném plameni.
Na másle podusíme nakrájenou cibulku, žampióny a jednu hrst petrželky. Krátce opékáme a pak přidáme ořechy a osolíme. Necháme vychladnout.
Z hermelínů odkrojíme vršky a vydlabeme je. Vyndané kousky sýra dáme stranou do misky. Hermelíny naplníme vychladlou směsí z pánvičky. Potom sýry zaklopíme odříznutou části, zabalíme je do alobalu a dáme na gril. Pečeme krátce z obou stran.
Vydlabané kousky hermelínu rozpustíme na másle v hrnci, zalijeme pivem a přimícháme zbytek petrželky. Necháme krátce provařit. Grilovaný hermelín podáváme s pečeným bramborem zalitým pivní omáčkou.