Podmáslová polévka recept
Podmáslí je velmi zdravý mléčný výrobek, který prospívá střevní mikroflóře a podporuje imunitu. Nejčastěji se podává čerstvé k pečivu, ale uvařit z něj lze i chutnou polévku. Její příprava je velmi snadná a hotová je během chviličky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,2 l podmáslí
- 4 středně velké brambory
- 40 g hladké mouky
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička kmínu
- sůl
Způsob přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme litr podmáslí, přisypeme sůl, kmín a přivedeme k varu. Mouku rozmícháme metličkou ve zbylém podmáslí a za stálého míchání ji vlijeme do hrnce.
Pak přisypeme brambory a vaříme tak dlouho, dokud nezměknou. Trvá to přibližně 15 minut. Polévku dochutíme solí a podáváme s lžičkou zakysané smetany pro ozdobu a čerstvým chlebem.