Podzimní piccalilli s hruškou je typické britské pikantní chutney. Podává se hlavně k sýrům, ale i ke studeným pečeným masům a bývá v Anglii součástí vánočního menu. (celý recept)
Podzimní piccalilli s hruškou je typické britské pikantní chutney. Podává se hlavně k sýrům, ale i ke studeným pečeným masům a bývá v Anglii součástí vánočního menu.
Všechnu zeleninu a hrušky nakr...
Podzimní piccalilli s hruškou je typické britské pikantní chutney. Podává se hlavně k sýrům, ale i ke studeným pečeným masům a bývá v Anglii součástí vánočního menu.
Všechnu zeleninu a hrušky nakrájíme na malé kousky, promícháme se solí a zalijeme 2 l vody. Přikryjeme, a necháme uležet do druhého dne. Pak vodu slijeme a zeleninu s hruškami propláchneme.
Ve velkém kastrole ji pak společně s hořčičným semínkem, octem, koriandrem, zázvorem a cukrem přivedeme k varu a dusíme asi 10 minut. Zelenina by měla být měkká, ale ne rozvařená.
Směs zeleniny a hrušek přendáme z kastrolu do zvláštní nádoby. Nyní v míse smícháme kukuřičnou mouku, kurkumu a hořčičný prášek. Do této směsi pak za stálého šlehání nalijeme zbylý horký ocet a vyšleháme žlutou omáčku bez hrudek.
Omáčku vrátíme do kastrolu, přivedeme k varu a za jejího mírného probublávání a míchání ji vaříme asi 4 minuty, až zhoustne. Pak kastrol odstraníme z plotny, přidáme dušenou zeleninu s hruškami a můžeme plnit do sklenic.
Uzavřené sklenice uskladníme v chladnu a necháme pár dní uležet.