recepty

Podzimní zelný salát


Podzimní zelný salát je skvělá příloha k pečeným masům. Můžeme ho ale servírovat samostatně, s pečivem nebo třeba s plátkem dobré šunky...
(celý recept)

Podzimní zelný salát je skvělá příloha k pečeným masům. Můžeme ho ale servírovat samostatně, s pečivem nebo třeba s plátkem dobré šunky. Nejprve na pánvi opražíme semínka až lehce zhnědnou. Pak je ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1/2 červeného zelí (nakrájeného na kousky)
  • 1 nastrouhaný celer
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce Dijonské hořčice
  • 4 lžíce nízkotučného přírodního jogurtu
  • 3 nahrubo nastrouhané mrkve
  • 2 nahrubo nastrouhaná jablka
  • 3 lžíce nasekané ploché petržele
  • hrstka semínek (lněná, slunečnicová, dýňová)
  • sojová omáčka

Způsob přípravy

Podzimní zelný salát je skvělá příloha k pečeným masům. Můžeme ho ale servírovat samostatně, s pečivem nebo třeba s plátkem dobré šunky. Nejprve na pánvi opražíme semínka až lehce zhnědnou. Pak je zastříkneme sojovou omáčkou, zamícháme a odstraníme pánev z plotny. V míse smícháme hořčici, jogurt, nasekanou petržel a majonézu. Zeleninu a jablka touto zálivkou zalijeme a vše důkladně promícháme. Opraženými semínky salát posypeme až před podáváním.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Saláty

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Podzimní zelný salát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu podzimní zelný salát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Podzimní zelný salát

Naši partneři