Sdílet:

Pohankový koláč recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí10 porcí

Pohankový koláč je moučník, kterým můžete pohostit i ty, co nesnáší lepek. A kromě toho je zdravý a jistě zachutná i všem ostatním.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g pohankové mouky
  • 200 g lískových ořechů
  • 6 vajec
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 250 g másla
  • olivový olej
  • borůvkový džem


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme za stálého šlehání i 6 žloutků. Nakonec po částech přisypáváme i mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek a úplně nakonec přidáme i nastrouhané oříšky.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do hotového těsta. Do olejem vymazané koláčové formy těsto rozetřeme a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut. Pomocí špejle zapíchnuté doprostřed korpusu zjistíme, zda je koláč upečený. Vytáhneme-li špejli suchou, vyndáme formu z trouby a koláč vyklopíme z formy.

Po vychladnutí koláč příčně rozřízneme, na spodní část natřeme džem a horní část přiklopíme zpět. Můžeme povrch koláče polít polevou nebo ozdobit šlehanou smetanou, ale není to nezbytné. I tak je pohankový koláč skvělý.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pohankový koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pohankový koláč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pohankový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pohankový koláč

Kde najít informace



×