Pohlreich růžičková kapusta recept
Tato brukvovitá zelenina má spoustu předností, a proto je škoda, že je v českých domácnostech tak často opomíjena. Růžičková kapusta obsahuje značné množství vitamínu C a A, vápníku, draslíku, železa, o vláknině nemluvě. Inspirujte se receptem šéfa Zdeňka Pohlreicha a připravte si z kapustiček výtečnou přílohu k masu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g růžičkové kapusty
- 1 červená paprika
- 1 - 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Kapustičky omyjeme a v dolní části u košťálu nařízneme do kříže. V hrnci přivedeme vodu k varu a vhodíme do ní takto přichystanou zeleninu. Vaříme 3 - 4 minuty. Poté kapustu vyjmeme z hrnce a ihned blanšírujeme. Tedy uložíme do připravené mísy s ledovou vodou a kostky ledu.
Jakmile zchladne, vyndáme ji a necháme okapat. V mezičase si připravíme pánev a necháme v ní rozpustit 1 - 2 lžíce másla. Pokud máte doma přepuštěné máslo, bude pokrm ještě lepší.
Kapustičky pár minut orestujeme na rozehřátém tuku. Osolíme je, opepříme, a po chvilce přidáme i červenou papriku nakrájenou na drobné kousky. Směs promícháme, necháme minutu prohřát. Poté ji odstavíme z plotny.
Kapustičky podáváme k pečenému kuřeti, skvělá je i k pečenému vepřovému.