Nabídka
Přidej
recepty

Pohlreich růžičková kapusta


Tato brukvovitá zelenina má spoustu předností, a proto je škoda, že je v českých domácnostech tak často opomíjena. Růžičková kapusta obsahuje značné množství vitamínu C a A, vápníku, draslíku, železa, o vláknině nemluvě. Inspirujte se receptem šéfa Zdeňka Pohlreicha a připravte si z kapustiček výtečnou přílohu k masu.
(celý recept)

Tato brukvovitá zelenina má spoustu předností, a proto je škoda, že je v českých domácnostech tak často opomíjena. Růžičková kapusta obsahuje značné množství vitamínu C a A, vápníku, draslíku, železa,...

Ingredience receptu

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 1 červená paprika
  • 1 - 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř

Způsob přípravy

Kapustičky omyjeme a v dolní části u košťálu nařízneme do kříže. V hrnci přivedeme vodu k varu a vhodíme do ní takto přichystanou zeleninu. Vaříme 3 - 4 minuty. Poté kapustu vyjmeme z hrnce a ihned blanšírujeme. Tedy uložíme do připravené mísy s ledovou vodou a kostky ledu.

Jakmile zchladne, vyndáme ji a necháme okapat. V mezičase si připravíme pánev a necháme v ní rozpustit 1 - 2 lžíce másla. Pokud máte doma přepuštěné máslo, bude pokrm ještě lepší.

Kapustičky pár minut orestujeme na rozehřátém tuku. Osolíme je, opepříme, a po chvilce přidáme i červenou papriku nakrájenou na drobné kousky. Směs promícháme, necháme minutu prohřát. Poté ji odstavíme z plotny.

Kapustičky podáváme k pečenému kuřeti, skvělá je i k pečenému vepřovému.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:


Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pohlreich růžičková kapusta.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pohlreich růžičková kapusta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pohlreich růžičková kapusta

Naši partneři