recepty

Polévka z jahod, zázvoru a rebarbory


Polévka z jahod, zázvoru a rebarbory může mít chuť přesně podle vašich představ. Není třeba striktně dodržovat množství přísad...
(celý recept)

Polévka z jahod, zázvoru a rebarbory může mít chuť přesně podle vašich představ. Není třeba striktně dodržovat množství přísad. To si upravíme podle vlastní chuti a polévka může být sladší nebo naopak...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • polévka:
  • 500 ml studené vody
  • kus čerstvého zázvoru
  • 250 g jahod
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 5 stonků rebarbory
  • doplňky:(podle vlastní volby)
  • sekané ořechy
  • jogurt
  • smetana

Způsob přípravy

Polévka z jahod, zázvoru a rebarbory může mít chuť přesně podle vašich představ. Není třeba striktně dodržovat množství přísad. To si upravíme podle vlastní chuti a polévka může být sladší nebo naopak lehce nakyslá, podle toho, kolik do ní dáme jahod a kolik rebarbory. Rebarborové stonky omyjeme, oloupeme slupku a nakrájíme je na krátké špalíčky.Nasypeme je do hrnce, přidáme citronovou kůru a trochu nastrouhaného zázvoru.Vše zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 8 minut, až rebarbora změkne. Nyní vše přelijeme do mixéru, přidáme omyté jahody a podle potřeby také trochu vody. Vše důkladně rozmixujeme a podle chuti můžeme přidat třeba trochu zázvoru, aby měla polévka správný říz, nebo jahody aby byla sladší. Hotovou polévku můžeme podávat teplou, ale také je výborná dobře vychlazená v ledničce. Na talíři ji můžeme doplnit některou ze zvolených přísad, třeba sekanými ořechy, lžící jogurtu nebo smetany.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu polévka jahod, zázvoru rebarbory .
Hledat podobné recepty na internetu jako Polévka z jahod, zázvoru a rebarbory

Naši partneři