Polévka z mražené zeleniny recept
Polévka z mražené zeleniny doplněná kousky hovězího masa je pro milovníky hustých zeleninových polévek pochoutkou. Je zdravá a sytá a také nás dokáže krásně zahřát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vařeného hovězího masa na polévku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 2 hrnky mražené kukuřice
- 1 hrnek baby mrkve
- 1 konzerva naložených rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek nakrájené okry
- 1 hrnek mražených fazolových lusků
- směs polévkového koření
- bazalkové pesto - nemusí být
Způsob přípravy
Polévka z mražené zeleniny doplněná kousky hovězího masa je pro milovníky hustých zeleninových polévek pochoutkou. Je zdravá a sytá a také nás dokáže krásně zahřát. V hrnci na zahřátém oleji osmahneme utřený česnek, na malé kostky nakrájené maso a koření. Za stálého míchání restujeme 8 až 10 minut, až je maso ze všech stran hnědé.
Nyní přidáme tymián, zelené fazolky, rajčata z konzervy, kukuřici, mrkev, okru a zeleninový vývar. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 30 minut.Hotovou pak podle chuti osolíme. Do každé porce hotové polévky můžeme přidat lžičku nebo dvě bazalkového pesta.