Polévka z mrkve a sladkých brambor se podává před hlavním jídlem, ale s pečivem nebo krutony může klidně lehké jídlo úplně nahradit. Je pikantní a má lehce exotickou chuť. (celý recept)
Polévka z mrkve a sladkých brambor se podává před hlavním jídlem, ale s pečivem nebo krutony může klidně lehké jídlo úplně nahradit. Je pikantní a má lehce exotickou chuť.
V hrnci na oleji restujem...
Polévka z mrkve a sladkých brambor se podává před hlavním jídlem, ale s pečivem nebo krutony může klidně lehké jídlo úplně nahradit. Je pikantní a má lehce exotickou chuť.
V hrnci na oleji restujeme za stálého míchání asi 3 minuty utřený česnek a nadrobno pokrájenou cibuli. Pak do pánve přidáme koriandr, chilli a kmín, po další minutě přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, cizrnu a mrkev pokrájenou na kolečka.
Vše osmahneme a po 5 minutách zalijeme vývarem. Pak polévku přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni přibližně půl hodiny. Když je všechna zelenina měkká, rozmixujeme ji v polévce na hladký krém. Přidáme citronovou šťávu, polévku podle chuti osolíme a opepříme.
Na talíři přidáme do polévky pár opečených chlebových krutonů a podáváme horké.