Polenta recept
Tato kukuřičná kaše se připravuje z kukuřičné krupice a je skvělou přílohou například k masu. Velmi chutná je i samotná nebo se dá upravit jako kaše. K jejím velkým kladům patří to, že je přirozeně bezlepková.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g kukuřičné krupice - polenty
- 500 ml vody
- 50 g másla
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Vodu osolíme, přidáme máslo a přivedeme ji k varu. Za stálého míchání vsypeme polentu, snížíme teplotu a na mírném ohni ji dále upravujeme asi 30 minut.
Menší nádobu navlhčíme vodou, kaši do ní vtlačíme a po chvíli ji vyklepneme. Ztuhlou kaši nakrájíme na plátky a opékáme na rozehřátém másle. Polentu podáváme jako přílohu k masu.