Sdílet:

Polenta recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření35 minPočet porcí4 porce

Tato kukuřičná kaše se připravuje z kukuřičné krupice a je skvělou přílohou například k masu. Velmi chutná je i samotná nebo se dá upravit jako kaše. K jejím velkým kladům patří to, že je přirozeně bezlepková.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g kukuřičné krupice - polenty
  • 500 ml vody
  • 50 g másla
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Vodu osolíme, přidáme máslo a přivedeme ji k varu. Za stálého míchání vsypeme polentu, snížíme teplotu a na mírném ohni ji dále upravujeme asi 30 minut.

Menší nádobu navlhčíme vodou, kaši do ní vtlačíme a po chvíli ji vyklepneme. Ztuhlou kaši nakrájíme na plátky a opékáme na rozehřátém másle. Polentu podáváme jako přílohu k masu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Polenta recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Polenta.
Hledat podobné recepty na internetu jako Polenta

Kde najít informace



×