Sdílet:

Polévka ragú recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Polévka jako ragú je originální recept, který má svůj původ v Asii, ale polévku ragú vařily i naše babičky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 20 dkg telecího masa
  • 1 1/2 litru vody
  • sůl
  • 10 dkg kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • 2 dkg másla
  • 2 dkg hladké mouky
  • 4 dkg zeleného hrášku
  • 1/2 malého květáku
  • 2 dl mléka
  • 1 žloutek
  • trochu zelené petržele


Způsob přípravy

Omyté telecí maso nakrájíme na malé kostky, zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme do varu. Přidáme sůl, očištěnou zeleninu a vaříme.

Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme přecezenou polévkou, přidáme mladý zelený hrášek, na růžičky rozebraný květák a vaříme, až změkne.

Do polévky zavaříme houskové knedlíčky, povaříme a do hotové, trochu vychladlé polévky nalijeme v mléce rozmíchaný žloutek a přidáme nadrobno rozsekanou zelenou petržel.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Polévka ragú recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Polévka ragú.
Nebo hledejte podobné podle části názvu polévka ragú .
Hledat podobné recepty na internetu jako Polévka ragú

Kde najít informace



×