Nabídka
Přidej
recepty

Polévka z bažanta nebo koroptve


Polévka z bažante nebo koroptve se dělá hlavně po honech, ale máte-li možnost někde pořídit bažanta nebo koroptev, zkuste tento báječný recept.
(celý recept)

Polévka z bažante nebo koroptve se dělá hlavně po honech, ale máte-li možnost někde pořídit bažanta nebo koroptev, zkuste tento báječný recept....

Ingredience receptu

  • 1 bažant nebo 2 koroptve
  • 1 1/2 litru vody
  • sůl
  • 1 cibule
  • 3 dkg másla
  • 15 dkg různé zeleniny
  • pepř
  • 2 zrnka nového koření
  • 1 dl červeného vína

Způsob přípravy

Očištěného vykuchaného bažanta nebo koroptve omyjeme, dáme do studené vody, přidáme sůl, očištěnou cibuli, několik zrnek pepře a nového koření. Přikryté pomalu vaříme.

Na rozpuštěném másle podusíme očištěnou pokrájenou zeleninu a přidáme k napůl uvařenému masu. Když je maso měkké, polévku přecedíme a zavaříme do ní pirožky plněné masem z vařeného bažanta nebo koroptve.

Hotovou polévku ochutíme červeným vínem.


  • Kuchař: Lukáš Svítil
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu polévka bažanta nebo koroptve .
Hledat podobné recepty na internetu jako Polévka z bažanta nebo koroptve

Naši partneři