recepty

Polévka z červené řepy na posílení imunity


Vitamínová bomba, které vám pomůže posílit váš organismus v boji proti koronaviru. Červená řepa obsahuje velmi málo kalorií, ale velké množství zdraví prospěšných vitamínů a minerálů. V podstatě lze říci, že červená řepa obsahuje prakticky veškeré vitamíny a minerály, které lidské tělo potřebuje. Tuto polévku si zaručeně oblíbíte. Je velmi jednoduchá na přípravu, levná a zároveň delikátní...
(celý recept)

Vitamínová bomba, které vám pomůže posílit váš organismus v boji proti koronaviru. Červená řepa obsahuje velmi málo kalorií, ale velké množství zdraví prospěšných vitamínů a minerálů. V podstatě lze ř...

Ingredience receptu

  • Na polévku:
  • 1-2 červené řepy
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 cibuli
  • 2 l vody
  • 200 g sušených slazených brusinek
  • 2 citrony
  • 1 konzerva drcených krájených rajčat
  • půl polévkové lžíce garam masaly
  • špetka třtinového cukru
  • sůl a pepř dle potřeby
  • Na dozdobení:
  • 100 g loupaných slunečnicových semínek
  • bílý jogurt
  • kopr či petržel

Způsob přípravy

Nakrájíme si mrkev na julienne, brambory a oloupanou červenou řepu na menší kostičky a cibuli na půl kroužky. Můžete si zvolit svůj vlastní styl krájení. My jsme zastánci krásného talíře.

Na oleji si orestovatujte cibulku dokud nezačne zlátnout a potom přidáme mrkev. Pořádně směs promícháme a přidáme sůl a pepř. Jakmile začne být cibulka zlatavější a mrkev vizuálně orestovaná přidáme zhruba lžíci třtinového cukru a necháme ho ve směsi zkaramelizovat.

Zkaramelizovanou mrkev a cibulí zalijeme zhruba 2 l vařící vody. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu, brambory a brusinky. Polévku osolíme a opepříme a přidáme zhruba půl velké lžíce koření garam masala a konzervu krájených rajčat.

Necháme vařit dokud zelenina nezměkne zhruba 20 min. Pozor ať polévku zbytečně nepřevaříte a tím nevyvaříte cenné vitamíny. Ke konci do polévky přidáme utřený česnek a vymačkané citrony.

Na pánvi si na sucho opražíme slunečnicová semínka se solí. Tento proces je náchylný na spálení a semínka je potřeba neustále míchat. Já přidávám hodně soli. Semínka jsou hotová, jakmile začnou chytat zlatavou barvu a krásně vonět.

Polévku servírujeme s jogurtových terčíkem, zasypanou praženými slunečnicovými semínky a nakrájeným koprem. Jako příloha se skvěle hodí topinka z černého chleba potřená česnekem.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu polévka červené řepy posílení imunity .
Hledat podobné recepty na internetu jako Polévka z červené řepy na posílení imunity

Naši partneři