Polévka z hovězí oháňky recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Tato polévka z hovězí oháňky je starý recept, který dříve dělaly babičky po celé republice. Oháňku seženete u dobrého řezníka.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3/4 kg hovězí oháňky
  • 1 1/2 litru vody
  • sůl
  • 12 dkg kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • pepř
  • 1/2 malého květáku
  • 8 dkg mladého zeleného hrášku
  • trochu zelené petržele


Způsob přípravy

Omytou hovězí oháňku rozsekáme, vložíme do studené vody a pomalu přivedeme do varu. Vaříme asi 1 hodinu.

Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, přidáme k masu spolu s očištěnou cibulí a pepřem, osolíme a pomalu pod pokličkou vaříme, až je maso měkké a odděluje se od kostí.

Potom polévku přecedíme, vložíme do ní omytý, na růžičky rozebraný květák, mladý zelený hrášek a vaříme, až je všechno měkké.

Zavaříme libovolnou zavářku, přidáme sekanou zelenou petržel, rozsekané maso a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Polévka z hovězí oháňky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Polévka z hovězí oháňky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu polévka hovězí oháňky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Polévka z hovězí oháňky

Kde najít informace



×