Polévka z kostí recept
Lukáš Svítil
120 min4 porce
Na polévku budete potřebovat několik hovězích, nikoliv vepřových, o něž si řekněte řezníkovi, nebo použijte hovězí žebra.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3/4 kg hovězích kostí
- 1 1/2 litru vody
- 15 dkg kořenové zeleniny
- 1 cibule
- 1 pór
- pepř
- 2 zrnka nového koření
- 2 dkg tuku
Způsob přípravy
Dobře omyté kosti rozsekáme, zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme do varu. Pod pokličkou vaříme asi 2 hodiny.
Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájenou dusíme na tuku. Přidáme do polévky spolu s očištěnou cibulí, pórem, pepřem a novým kořením a osolíme.
Spolu dobře povaříme, přecedíme a zavaříme libovolnou zavářku.
Další recepty na Polévka z kostí.
Hledat podobné recepty na internetu jako Polévka z kostí