Obohaťte si zimní jídelníček o výživné luštěniny. Vyzkoušejte polévku z fazolí mungo, která je velmi vydatná a v kombinaci s kadeřávkem má skvělou chuť. (celý recept)
Obohaťte si zimní jídelníček o výživné luštěniny. Vyzkoušejte polévku z fazolí mungo, která je velmi vydatná a v kombinaci s kadeřávkem má skvělou chuť. ...
Den dopředu namočíme fazole. Nakrájíme na drobno cibuli a v hrnci ji osmažíme na oleji dorůžova. Přidáme nakrájený česnek, kari a bylinky a ještě krátce restujeme.
Přilijeme vývar a přidáme propláchnuté fazole a oloupanou a pokrájenou mrkev. Vaříme zhruba půl hodiny dokud fazole nezměknou a v případě potřeby doléváme vodou.
Když fazole změknout přidáme ještě nakrájený kadeřávek a pět minut povaříme. Polévku dochutíme solí a můžeme podávat.